Як імпортувати великі партії товару морем  через європейські порти

Як імпортувати великі партії товару морем через європейські порти

Повномасштабне вторгнення призвело до блокування руху контейнеровозів у акваторії портів "Великої Одеси", тобто порту Одеса, Чорноморського рибного порту та порту Південний – це розірвало звичайні ланцюжки постачання вантажів у контейнерах, але не призвело до їх зупинки.

Як імпортуються великі партії морем в нових умовах? Як вигідно доставляти вантаж, використовуючи переваги морського транспорту.

Для перевезення контейнерних партій вантажів у ми рекомендуємо використовувати доставку морем до портів Польщі та Румунії, що не дивно, оскільки вони знаходяться у безпосередній близькості до кордонів України.

Порти Польщі приймають контейнеровози класу Triple E – найбільші контейнеровози у світі, які працюють на лінії Південно-Східна Азія – Європа. Обслуговування таких суден коштує великі гроші, тому власники суден докладають максимум зусиль для скорочення непродуктивних простоїв – це гарантує нам мінімально можливий транзитний час і прямий сервіс.

Румунський порт Констанца є найбільшим у басейні Чорного моря, відповідно всі поважаючі себе лінії мають сервіс до цього порту. У ліній, які входять в Ocean Alliance, прямий сервіс з найбільших портів Південно-Східна Азія і півдня Китаю, у решти ліній, як правило, з одним портом перевалки.

При прибутті контейнерів до портів Румунії та Польщі вони обробляються точно так само, як у портах "Велика Одеса" – автоматично вивантажуються з борту судна, розміщуються на контейнерному терміналі, судноплавна лінія перевіряє коносаменти, отримує оплату за надані послуги і видає контейнери. Митні декларації оформлюються на митниці, контейнери завантажуються на автомобілі з напівпричепами-контейнеровозами, машини перевозять контейнери за адресами призначення, по дорозі проходять митний огляд, після вивантаження вантажу з контейнерів порожні контейнери повертаються під контроль судноплавної лінії. Доставка вантажів в Україну до пункту призначення відбувається автомобілем. 

Приблизний транзитний час доставки вантажу у контейнері по маршруту наприклад Нінбо – Гданськ або Нінбо – Констанца до Києва становить 45 днів при використанні ліній з прямими сервісами. Ми вважаємо це абсолютно прийнятним, оскільки час доставки практично такий самий, як до війни через порт Одеса.

Для розрахунку маршруту та вартості доставки будь ласка звертайтесь зручним способом:

📞+38 093 711 3256

🌐 www.als.delivery